Ивана е специален гост-изпълнител на "Първи балкански фолклорен фестивал" в Неделино. Фолк звездата на "Пайнер" ще изнесе концерт в последния ден на феста - 8 септември, от 20:30 часа.

Заявка за участие във фестивала, който ще се проведе на 6, 7 и 8 септември, са изпратили повече от 2 500 певци, свирачи и танцьори от всички фолклорни области на България и групи от Румъния, Молдова, Македония, Сърбия, Гърция, Турция.

Фестивалът има единадесет издания като национален, посветени на неделинското двугласно пеене – уникална проява на българския фолклор, предложено за вписване в Представителния списък на ЮНЕСКО. Като такъв стана известен в много страни на Европа и Азия. От тази година фестивалът е вече балкански.

Организаторите канят всички ценители и почитатели на хубавата българска песен, на неповторимите национални шевици, на спиращите дъха танци, на балканското разнообразие на традиции, история и култура. Сърцата и домовете на неделинци са широко отворени за всички приятели и гости, пише signal.bg.