Имението в Маями на колумбийската поп певица Шакира бе обявено за продажба за 14,95 млн. долара, съобщи във вторник американското списание "Форбс".

Вилата с площ 780 кв. м, с три спални и четири бани певица купи през 2001 г. за 3,4 млн. долара. През следващите години тя изцяло я преустрои, като удвои броя на стаите. В близост до къщата, която е на брега на морето, има огромен плувен басейн и частно пристанище.

Според изданието, поради честите пътувания на 36-годишната певица, все по-рядко й се удава да избяга във Флорида. Най-вероятно на това се дължи и решението й да продаде имението.

Маями, с белите си пясъчни плажове и палми е любимо място за почивка на известни личности, много от които имат имоти там. Най-близкият съсед на Шакира беше певецът Рики Мартин.

През януари тази година, на Шакира и футболиста от "Барселона" Жерар Пике се роди син.

Шакира е носител на голям брой музикални награди, включително на най-престижната в САЩ - "Грами". Тя й бе присъдена през 2001 г. за най-добър латино албум.

Шакира също е многократен лауреат на наградата "Латино Грами", присъждана от Академията за звукозапис на латино музика. През 2011 г. певицата бе удостоена със звезда в Алеята на славата в Холивуд, пише БГНЕС.