Юлия Юревич – една от най-красивите носителки на титлата „Мис България”, ближе рани заради несправедливо обвинение.

Преди броени дни, докато гостуваше на родителите си в Козлодуй, научи от телевизията, че е арестувана за наркотрафик в гръцката столица Атина. Обвинението е, че зарежда с дрога нощни клубове и барове в южната ни съседка.

Този сюжет, предизвикал серия злобни коментари по адрес на родната хубавица, е верен, но наполовина – главната героиня в него също е красавица, но не е Юлия и засега името й остава неизвестно.

Защо обаче тъкмо Юревич беше замесена в този екшън? Победителката от конкурса за най-красива българка през 2007 г. все още недоумява как се е стигнало дотам, че да я набедят за Лейди Дрога.

„Твърде е рано да се каже какви ще бъдат всички последствия от случилото се. Предполагам, че още дълго скандалът, в който бях напълно незаслужено и неуместно замесена, ще отзвучава и ще оставя отпечатък върху живота ми”, скептично разсъждава без вина виновната Юлия.

23-годишната манекенка отбелязва, че освен петно върху името й скандалът е нанесъл и още рани - болка и стрес на семейството й и на нея самата.

„Тези щети няма как да се измерят”, категорична е Мис България.

Предстоят й консултации с адвокат, защото твърдо е решила да търси правата си в съда. Държи да накара хората, които работят в медиите, да се замислят и да проявяват по-голяма отговорност.

„Зад името на всеки човек стои истинска съдба, кръг от близки хора и приятели и това трябва да се взема под внимание, когато то се споменава в какъвто и да е контекст. Още повече в случаи като този”, отбелязва Юревич.

Според нея в тази криминална история едва ли става въпрос за която и да е носителка на титлата „Мис България”.

„За жената вече се знае не само че не е носителка на титлата и дори че няма нищо общо с шоубизнеса и модния подиум”, приключва темата красавицата от руски произход.

Както и други личности в светлината на прожекторите, и на Юлия Юревич й се е случвало да прочете в жълтите медии различни „информации”, които нямат нищо общо с истината, както и с нейните убеждения и начина, по който живее живота си.

„Е, със сигурност последният бие всички рекорди. Как точно някой решава, че може по съвсем бегли външни описания на арестуваната жена да свърже тази ситуация с името ми, все още ме изпълва с голямо недоумение”, отсича потърпевшата.

Скандалът, в който я замесиха незаслужено, е като предизвикана буря в иначе скромния й начин на живот.

Това, с което се занимава, е доста далеч от шоубизнеса. Работи във фирмата на родителите си, която се развива в сферата на телекомуникациите и енергетиката.

С това е свързано и образованието й – завършила е специалност „Телекомуникации” в НБУ. От модните ангажименти обаче не се е отказала и когато прецени, приема такива.

„Правя го често, защото ми доставя голямо удоволствие и успявам във всеки да открия и поддържам искрата, която ме е запалила още в началото и ми е създала траен интерес в тази посока”, отбелязва моделът.

Приятелства под прожекторите на славата не й липсват.

„Модните среди са като всяка друга област в живота – можеш да срещнеш всякакви хора. Аз лично съм открила момичета, с които „говорим на един език”, с някои от тях сме приятелки и други, с които просто не си пасваме”, разказва младата дама.

Въпреки приятелското й отношение към шоубизнеса рядко срещаме Юревич по хайлайф сбирки в последните две години. На дневен ред са й други приоритети. Решила е просто да си почине от така наречените светски партита.

„Това обаче не означава, че нямам проекти и идеи, свързани с развитието ми на модния подиум, но за тях се изисква концентрация и професионализъм, а не присъствие на партита”, дава мнението си чаровницата, която на 20 август ще навърши 24 години.

Връщайки лентата към победата й на конкурса „Мис България” през 2007 година, тя е щастлива, че не е от момичетата, които печелят и след това обират каймака от негативизъм. Когато печели титлата, се разминава с подхвърлянията, че е нагласена победителка.

„Не мога да кажа, че съм имала проблеми с такива коментари, защото аз самата не съм имала подобни съмнения и съм била наясно с вътрешната си истина. Според мен, от друга страна, което и момиче да бъде избрано, подобни коментари ще има. Защо обаче това е така, може би трябва да попитате организаторите”, отсича представителката на зодия Лъв.

Тръгне ли да прави равносметка какво й е дала славата и какво й е отнела, отбелязва само положителните дивиденти.

„Още в момента на спечелването на конкурса това промени изцяло ежедневието ми и за кратко време ме направи много по-дисциплинирана, по-зряла по-отговорна към себе си и към обществото, даде ми възможност за много нови запознанства с хора от различни среди, отвори ми вратата към модния свят, който, както вече споменах, продължава да ме вълнува и предизвиква”, изрежда хубавите страни на славата Юревич.

Съжалява единствено за това, че известността й отнема възможността да изживее на макс студентските години и те да преминат по нормалния си начин, по който това се случва на останалите хора на нейната възраст и в един доста голям период - време за личен живот.

Според нея новината от седмицата, че едноръката Никол Кели е спечелила титлата „Мис Айова” и ще участва в конкурса за „Мис Америка 2014”, е голяма крачка за обществото.

„Това е пример за реално даване на равен шанс на хора, които имат някакъв физически недостатък и признание, че те могат с гордост и лекота да носят корона за красота. Харесвам нейната борбеност и начина, по който се е справила със своя проблем, както и каузата, за която е решила да използва титлата си - да дава по-голяма гласност на болките и мечтите на хората като нея, защото има реален шанс да бъде посланик, който да бъде чут”, изразява мнението си по въпроса родната хубавица.

Наред с професионалното си развитие Юлия се стреми и към здравословен начин на живот. Спортуването също е неизменна част от ежедневието й. Тренира тенис на корт, ходи на фитнес, а зимата кара и ски.

„Начинът, по който си почивам, всъщност е чрез движение”, казва Юревич. Обожава да го прави и когато пътува и опознава нови дестинации, независимо дали са у нас или по света.