Роберто Кавали си навлече гнева на почитателите си заради скица на Бионсе, на която тя изглежда прекалено слаба.

Известният моден дизайнер показа скица на рокля, създадена за световното турне на певицата Mrs. Carter Show, която е изрисувана върху изключително кльощавата Бионсе.  31-годишната красавица е представена с много малка талия, дълги и тънки ръце и крака.

Възмутени почитатели на Кавали незабавно наводниха страницата му във Фейсбук, където беше публикувана снимката, с остри критики заради нереалистичната представа за Бионсе.

"Защо правиш такава скица, която явно не отразява формата на тялото й?! Наистина не разбирам защо марките принуждават жените да следват определен вид форми на тялото, които повечето хора смятат за непривлекателни. Истинската фигура на Бионсе е привлекателна!", гласи един от коментарите.

"Ако това се предполага, че е скица на Бионсе, защо тогава не нарисува Бионсе вместо някакъв въображаем образ, който се вписва в статуквото за нездраво изглеждащи модели от модните подиуми?? Тя е прекрасна такава, каквато е, а не такава, каквато е представена на скицата", се казва в друг коментар.

Инцидентът е поредният скандал, свързан със закръглената фигура на певицата. Преди време Бионсе беше разгневена от модната марка H&M, която стопила наполовина тялото й за последната си рекламна кампания, използвайки Фотошоп, пише БГНЕС.