Джина Стоева споделя мнението на голяма част от публиката, че в попфолк гилдията с всяка следваща година става все по-пренаселено.

Изпълнителката на Ара Мюзик вече 13 години е на сцената на най-комерсиалната музика, има изграден собствен стил и солиден репертоар.

"Изникват все нови и нови момичета. В този жанр е по-различно, не е като при фолклора, да речем. Но аз наистина бях на ръба да се откажа. Радвам се обаче, че не го направих, че устоях на трудния момент. Тогава имах борба със себе си. Имала съм борба и по отношение на определени моменти от израстването си – като човек имам предвид. Всеки един човек има моменти, когато има ниско самочувствие. Има неща, които го обезверяват, обезсърчават и изглежда в собствените си очи прекалено слаб, недостатъчно добър и способен" - каза певицата пред "ШОУ", пише signal.bg.

Напоследък и немалко фолк звезди изразяват открито критичното си мнение към някои от слабостите на жанра. Емануела пък заяви в публичното пространство, че е отчаяна от това, в което се е превърнала попфолк гилдията и дори обмисля да се откаже от музиката.

По повод на това, Джина Стоева коментира: "Да, чух за този неин коментар. Емката си я знам и не искам да прозвучи с лошо, в никакъв случай, но тя е малко непостоянна в това отношение. Лесно и бързо си променя настроенията. Така че вероятно го е казала в такъв момент, в който вероятно е била по някакъв начин огорчена или разочарована от нещо. Едва ли би напуснала музиката – и то точно сега, когато е в своя апогей. И заради участието си в "Къртицата". Но в попфолка определено има неща, от които не точно бих се срамувала, но по-скоро ме дразнят. Примерно цялата тази показност, изкуствените ПР-и – защото те веднага се забелязват."