Поп фолк певицата Роксана  е родена на 4 октомври 1985 г. в Кнежа. В началото Антоанета Линкова, както е истинското й име, е солистка на няколко ромски оркестъра.

Стартира самостоятелна кариера след участието си в риалити шоуто "Стани поп фолк звезда". Дебютният сингъл на Роксана се казва "Две сълзи".

По време на шоуто "Гласът на България" през 2011 г. нелепо загина майка й, но тя продължи да пее и разплака цяла България с волята си. По-късно Роксана подписва договор с "Пайнер".

Певицата споделя, че в най-жестокия момент от живота й, до нея застава нейния ментор в шоуто "Гласът на България" Ивана, пишат от bgdnes.bg

Роксана казва, че за нея тя е и треньор, и учител, и приятел, и сестра, и майка. Ивана вдига потресената Роксана от много сериозна дупка.

Роксана изпада в депресия и е на ръба на лудостта. Започва да си говори сама, да ходи като луда, да й се губят моменти. През цялото това време Ивана й говори, успокоява я, казва й, че животът е хубав и трябва да му се усмихваш. Че има дарба и пеенето е живота й.

Гранд дамата на фолка й казвала, че майка й я геда oтгоре и ще се радва, ако продължи да пее.

Роксана споделя, че ще е благодарна на Господ до живот, че я е събрал с тази жена.