Ателието на Джон Галиано в училището по дизайн Парсънс беше отменено.

Скандалният дизайнер, който беше уволнен като творчески директор на модна къща Кристиан Диор след появата в интернет на негово видео с расистки и антисемитски коментари, трябваше да води тридневен курс, озаглавен "Покажете ми емоция" в нюйоркското училище. Но в имейл, изпратен до учениците, се казва, че Галиано е отказал да направи компромис с изискванията, поставени от учителите.

"Едно от условията г-н Галиано да се съгласи да води ателието беше да организираме по-голям форум, който да включва откровена дискусия за неговата кариера. В крайна сметка не постигнахме съгласие с г-н Галиано относно подробностите около форума, така че програмата няма да се осъществи", се казва в комюникето на училището, цитирано от сайта моделиера.

Съобщението идва малко след като стана ясно, че учениците са организирали подписка, в която се включили над 2000 души, за забрана на ателието на Галиано. В началото курсът на моделиера беше определен като "динамична и интимна възможност за учениците да се учат от дизайнер с огромен талант и да проведат откровен разговор с Галиано за предизвикателствата и трудностите да се ръководи модна къща през 21-и век", пише БГНЕС.