Николета Лозанова е псевдо Къртицата в шоуто. Според клюката тя е примамката на продуцентите, за да заблудят зрители и участници, че ''предателят'' в шоуто е именно плеймейтката. Така вниманието се отвлича от истинската Къртица. И трикът на продуцентите вече работи. Масово по форумите за Къртица се спряга именно НиЛо.

Още от самото начало вниманието е насочено към нея. Опитва да се да играе някаква роля, но при ''отвличането'' й пролича, че е изкуствена и играе сценарий. ''Тя е Къртицата'', гадаят зрители. В действителност Лозанова се опита да изиграе някакъв театър, вдигайки скандал на екипа, защото я отвеждат в Базата без предупреждение. ''Ама какво става тук?! Никъде няма да ходя. Ще си имате проблеми, ще се обадя на Валери! Ще съжалявате'', тръшкаше се плеймейтката със заучени фрази, очевадно подсказани й от сценаристите. Лозанова обаче е лоша актриса и веднага й пролича, че се преструва, като дори се видя как едва се сдържа да не се засмее. Всичко това, включае и припадъкът й след играта, цели да заблуди зрителя, че именно Николета е Къртицата.

Шушука се още, че именно Николета е уредила свои близки приятели да влязат в шоуто. Оказа се, че участникът Тодор Бакалов е братовчед на плеймейтката, а Марияна Маркова е една от най-близките приятелки на НиЛо. Марияна е и едно от момичетата, които баскетболистът Денис Родман си хареса. От екипа на Къртицата потвърдиха част от информацията. Те обясниха, че Марияна наистина е близка приятелка на госпожа Божинова. Но отрекоха Тодор да има роднинска връзка с Николета. Въпреки това двамата наистина се познават. Навремето бизнесменът е бил съученик със сестрата на Лозанова и оттам тръгва запознанството им. Явно плеймейтката е уредила приятелите си в Къртицата, за да й пазят страх по време на престоя й в базата, бъзикат я интернет маниаци.

Още с първата мисия на участниците в риалити шоуто по TV7 някои от зрителите разгадаха кой ще е главният герой в предаването. Къртицата не само се издаде с отварянето на плика, но и във физическото изпитание показа, че няма желание за победа, а по-скоро да провали съотборниците си. А както знаете – целта на Къртицата е именно такава – да проваля мисиите и да прибира печалбата за себе си.

''Пълен провал. И за децата стана ясно, че Деян Донков е Къртицата'', коментират убедени зрителите във Фейсбук. Всички са единодушни, че актьорът е ''тайният агент'' в шоуто и има логика. Освен че Донков е артист и лесно може да се преструва и лъже, Деян видимо не си даваше зор на мисията. Точно той настоя да бъде в шейната, без да даде логично обяснение защо, а именно заради него мисията за малко да бъде провалена. Докато отборът на неизвестните завърши мисията за няма и 4 минути, известните се справиха на 8-ата, което за малко да им отреже главата. Донков бе сигурен, че ще се справи бързо със събарянето на тухлите, но очевидно не бързаше особено. ''Деян Донков е единственият, който, като си отвори плика, се огледа дали някой го гледа. Той е Къртицата'', разконспирираха го зрители на новото риалити, пише slava.bg.