Първата изява на Малина като певица е на сцена е на фестивала за авторски песни "Тракия фолк 2000", където представя дебютната си песен "Любовната стрела".

Още тогава тя прави впечатление на публиката освен с песента си, също и с танцовите си умения. По-късно същата година излиза първият й видеоклип към песента "Само ти", която става и първият ѝ хит, следват още десетки хитове в репертоара на звездата до днес.

Малина споделя, че през всички години, които е отдала на музиката, е подхождала много отговорно и е подготвяла всеки един от проектите си с любов.

"С много любов правя новите си неща и това продължава да ме вълнува" - каза тя в "Жените говорят" по TV7.

За песните си изпълнителката на "Пайнер" обясни, че нямат автобиографичен елемент. "Аз винаги съм много щастлива. Животът предлага не само положителни емоции и изживявания - и аз имам разочарования, и страхотни моменти".

Най-новият проект на певицата излезе преди броени дни. Дългоочакваният сингъл "Виж какво", по музика на Оцко и текст на Мариета Ангелова, се посрещна с голям интерес от меломаните и вече дава сериозна заявка за хит.

"Не е автобиографична песента. Посланието е към всеки да намери нещо за себе си. Аз не търся автобиографични нотки или драматизъм, а по-скоро всеки да намери нещо. Това е голямо предизвикателство - да съумееш да представиш всичко в една песен" - разясни тя.

За танцувалните си умения Малина казва: "Танците са неизменна част от моята кариера, от живота ми. Подготвям и нови неща, свързани с танци, но няма да издам какви".

Изпълнителката призна, че в силно конкурентната среда, в която работи, няма как да се поддържат приятелства. "Нямам близки отношения с колегите си", заяви Малина и подчерта: "Затова нямам разочарования. Иначе има конкуренция - лоялна или нелоялна, но това е навсякъде".