Ако не сте виждали флегматичен Ромео и истерична Жулиета, а ви е любопитно как изглеждат, идете в Театър Българска армия.

Точно това ще ви предложи интерпретацията на шекспировата драма „Ромео и Жулиета" на режисьора Николай Ламбрев - Михайловски. Главните роли се изпълняват от Радина Карджилова и Явор Бахаров. Тя леко преиграва, а той приспива публиката с изпълнението си.

Представлението беше изиграно за първи път пред публика на 19 март. Част от хората, дошли да го видят, едва дочакаха антракта, за да си тръгнат, пише ''Всеки ден''. Сред тях беше легендарният журналист Иван Гарелов, на когото явно драмите на актьорите му дойдоха в повече и не пожела да ги изгледа до края.

Когато Жулиета изпи отварата, дадена й от отец Лоренцо, и припадна, част от хората в залата се разсмяха, вместо да изпаднат в дълбок ужас за бъдещето на девойката. Пълният провал обаче беше смъртта на Ромео. Явор Бахаров „умря" точно като на училищно представление.

Язък за брилянтните актьори, които изпълняваха поддържащите роли. Изключително добра беше дъщерята на Тодор Колев - Албена Колева, в ролята на дойката, както и Нети като майката на Жулиета. Илия Добрев обра овациите като отец Лоренцо, а Георги Къркеланов - като Меркуцио. Много добра е музиката на Дони, писана специално за спектакъла. Костюмите и декорите също са изпипани. Неопитните Радина и Явор обаче унищожиха представлението, което иначе беше замислено интересно.

Вероятно Радина осъзна колко зле се е представила, защото по време на поклоните на лицето й не се появи и следа от усмивка. Някой в залата се провикна „Браво, Раде", но това още повече я ядоса. За сметка на колежката си, Явор като че беше доволен от себе си. Той се усмихваше щедро и дори се опита да оправи настроението на Кърджилова с целувка по бузата. Но не успя.

Снимки: Иван Дончев