Мария стъпва смело и във фолклора! Новината дойде от самата нея. Фолк звездата разкри пред феновете си, че ще запише съвременна версия на "Брала мома ружа цвете".

Нейни фенове са силно притеснени дали любимката им няма да зареже лекия жанр, за да се изявява като народна певица.

"Страхотна изненада съм ви подготвила... С най-добрия бенд направихме нова, модерна версия на една от най-красивите български песни - "Брала мома ружа цвете". Изключително съм горда с този проект. На 21.03.2013 ще заснемем видеото. Екипът ни е същият - режисьори Костадин Кръстев - Коко и Иво Спасов, грим - Кирил Чалъков, коса - Фифи Фетиш, стилист на бенд и вокали - Тути. Благодаря на Сергей и целия му състав за невероятното изпълнение... Стискайте ни палци, дано ви хареса" - написа тя във фейсбук профила си.

"Брала мома ружа цвете" е една от най-нежните и лирични песни на родопската фолклорна област, която е представяна от емблематични народни певици от различни генерации. Първо песента е популяризирана от легендарния родопски певец Крум Янков. По-късно "Брала мома ружа цвете" се нарежда сред шедьоврите в репертоара на Христина Лютова, Ансамбъл "Тракия", Елица Тодорова, Албена Вескова, Деси Добрева, Здравко Мандажиев и други.

По всичко личи, че сега Мария се е заела с нелеката задача хем да запази автентичното очарование на фолклорния образец, хем да го приближи до днешното младо поколение. Какъв ще е музикалният прочит на попфолк изпълнителката и бендът, на който тя се е доверила, предстои да разберем.