"Бойко, ела на протеста, но без охрана. Да видиш, колко много те подкрепяме", предложи рапърът Мишо Шамара на премиера в оставка Бойко Борисов пред БГНЕС.

"Ако политиците не обичат народа си, поне да ги е страх от него", каза Шамара, който представи новата си песен за вълната от протести в страната "Свобода". Песента е в изпълнение на Сарафа, Андрей и Шамара, а клипът е заснет на протестите в неделя. Кадри на отчаяни хора, плачещи деца и български знамена дават визуалната картина на силния текст "от улицата".

Със силата на думите и изкуството рапърите се надяват да започнат нова демократична вълна, която да се прицели точно в мафията и беззаконието в България. За целта те обявиха, че учредяват нова група за публичен натиск, "за не насилие и мирна съпротива".

"Няколко момчета от моето обкръжение и няколко приятели, които се занимават с интернет бизнес основаваме тази група. Това означава, че държим една много сериозна ъндърграунд медия. Имам страшно много последователи в мрежата. До дни ще направим профил, в който всеки може да се включи. Искаме да правим мирна съпротива. Харесвам идеята на Махатма Ганди и Мартин Лутър Кинг, защото на насилието, трябва да отговорим с добро. Така ще ги победим по-лесно. Ако скачаме да се бием с полицията, ще обезсмислим идеята за светлото бъдеще. Доброто няма нужда от насилие", смята музикантът.

Според него държавата е в такава ситуация, в каквато, ако сами не си помогнем, няма кой. "Има толкова хора, които имат нужда от медицински услуги, деца, които са зле, но държавата не се интересува от тях. Аз и досега имам в месеца по две, три благотворителни участия. Искам да засиля това още повече, за да предизвикам по този начин доброто в хората. Въпреки че правим рап музика, не значи че сме лоши хора", каза той.

Рапърът е убеден, че ще влезе в парламента и "ще рита в кокалчетата всеки, който иска да предаде народа си, да обслужва нечии интереси или да си пълни собствената гуша." Изтърканите лица в политиката изгубиха доверие, институциите изгубиха доверие, прокуратурата, полицията отдавна покровителстват мафията. Ние живеем в лудост", категоричен е Шамара.

"Бойко Борисов е антипод на Апостола. Падайки от власт, той прехвърля вината на най-близките си. Той обвини Дянков. Ако падам аз, пада цялата държава, ако печеля, печеля само аз. Това е неговото мото. Ако вярвате в каузите на Апостола, 100 % не гласувайте за ГЕРБ. С месии няма да се оправим. Има една месия, това е Исус. Наистина вярвам в доброто и в това, че трябва да се борим със злото, а злото се казва Бойко Борисов".

"Той е болен човек. Дори, когато падна от власт си плати на пионките да дойдат и да му ръкопляскат. Аз ако бях на негово място, щях да сезирам прокуратурата срещу себе си, за да си изчистя името. "Нали си толкова отговорен и невинен", ядосан пита Шамара, според който в момента сме в монополното и банковото робство, но всичко има праг на търпимост.