Orbit, водещата марка дъвка без захар, обяви днес глобалното си партньорство със световната филмова звезда Антонио Бандерас.

Бандерас, който стана известен с ролята си в „Десперадо“ и озвучаваше котаракът в ''Шрек'' и в ''Котаракът в чизми'', е лице на нова кампания, чиято цел е да комуникира ползите от дъвченето на дъвка без захар след ядене и пиене, за да се запазят зъбите чисти и здрави.

Джанина Бабичану, маркетинг директор за Wrigley Balkan East, коментира:

"Ние сме щастливи да работим с Антонио Бандерас за нашата нова телевизионна кампания „Яж, Пийй, Дъвчи“. Като филмова звезда, която живее на големия екран, Антонио е идеалният посланик на добрата устна хигиена. Той ще насърчи зрителите да приемат Orbit като част от тяхното ежедневие. “

В интервю Бандерас обясни какво го е привлякло да работи с Orbit и разкри любопитни подробности за хранителния си режим:

- Какво ви привлече към кампанията на Orbit? Как се почувствахте, когато Ви предложиха да участвате?
- Реших да взема участие в тази кампания, защото всяка възможност за мен да играя е страхотно предложение. Рекламите не са лесен жанр, трябва да си много прецизен в това, което представяш и трябва да вярваш в продукта. Като актьор трябва да вярваш в характера, който играеш. Зад този продукт стои компания, която работи много години като семейно предприятие. Дъвченето на дъвка е част от културата, която съм приел. Отгледан съм в тази култура, героите от големия екран и музикалната сцена дъвчеха дъвка – така беше забавно. Когато прочетох сценария си помислих, че е смешно, защото си партнирам с фантастични герои, които не съществуват в реалността. Интересно е да работиш с нещо, което не е там, но после се появява със силата на новите технологии. Имаше няколко неща, които ме привлякоха към тази кампания. Включително проблемите, свързани с устната хигиена и късането със застоялата храна. Има много заболявания, които са свързани с бактериите, хранещи се със застоялата в устата храна. Дъвченето на дъвка ни помага да отделяме слюнка и разкараме всички тези гадинки.  

- Редовно ли дъвчете дъвка и какви са ползите?
- Дъвча редовно, защото мисля, че е здравословно. Ползите са, че произвеждаме слюнка, а тя отстранява бактериите, подхранвани от застоялата храна. Това е здравословен навик, който е и приятен. Дъвките имат фантастични вкусове и освежават носа и устата.

- Кой е любимият Ви вкус дъвка?
- Любимият ми вкус е мента. Не само заради свежестта в устата или това, че отваря носа и мога да дишам по-добре, но и заради психологическия ефект – чувстваш се свеж. Спомням си, че когато работех на Бродуей трябваше да пея всяка вечер. Дъвчех дъвка 5 минути преди да изляза на сцената. Това ми помагаше да дишам и пея по-добре.

- Каква е историята зад клипа и Вашата роля в него?
- Завършвам си обяда и късам с храната, която току що съм похапнал. Не искам вкуса на застояла храна в устата си. Та, рекламата е как казвам на застоялата храна, че всичко е приключило и аз искам да продължа без нея. Хапвам няколко дъвки и храната изчезва от живота ми. Това е аналогия с тежка връзка, която накрая трябва да скъсате. 

- Кое беше най-голямото предизвикателство, докато снимахте? 
- Най-предизвикателна е нуждата да си прецизен. Не само играеш по драматичен начин, но и продаваш продукт. Понякога е композирането на кадъра, а друг път как държиш продукта. Всичко е въпрос на прецизност.

- Какво е чувството да партнираш на анимационен герой?
- Не знам. Чувствах се нормално, защото дори, когато говориш на нещо, което не е там се опитваш да го правиш така, сякаш то е там. Нямаше голяма разлика. Когато само озвучавам характер е по различно, защото имам свободата да движа тялото си както си поискам. Всъщност, когато само озвучавам увеличавам възможностите пред гласа си. Откривам нов потенциал за себе си като актьор. Освен че работих по „Котаракът в чизми“, притежавам собствено студио за анимация, затова познавам добре процеса. Когато работя с поничката в клипа знам какво ще направят аниматорите. Трябва да съм много убедителен, защото работя с поничка, която може да ми открадне сцената. 

- Кое беше най-смешното, докато снимахте клипа?
- Да говориш на поничка не е лесно, но аз се опитах да го направя правдоподобно. Най-смешното бе, когато се опитах да лапна дъвките по готин начин, но не уцелих, а се ударих в лицето. Останалото падна в скута ми. Опитах се да го направя като екшън герой – от разстояние, но не се получи и всички се разсмяха. Трудно е да играеш, пред екип от хора, които постоянно следят дали разговорът с поничката е истински. Беше смешно да слушам поничката, защото Мартин, нашият режисьор, четеше репликите й. Беше лесно, защото идеята бе ясна и бяхме наясно какво искаме и как ще го постигнем.

- Кампанията е за „разкарването на храната“. Минавал ли сте през запомнящи се раздели?
- Аз съм от Южна Испания. Цял живот съм следвал мечтата, която ме доведе до Холивуд. Но за да успея трябваше да скъсам с родния си град, със стила си на живот, с приятелите и семейството. Преди да дойда в Холивуд се преместих в Мадрид. Там създадох нови приятели, с които се чувствах добре. После на хоризонта се появи ново предизвикателство и аз скъсах с Мадрид, преместих се на друго място. Тези раздели са най-тежките. За мен това е от значение.

- Какъв съвет ще дадете на късащите с храната?
- Живейте здравословно, това е най-важното. Например аз вече съм на 50 и трябва да съм по-внимателен. Може би, ако бях внимавал повече, когато бях млад сега нямаше да се налага да съм предпазлив. Мисля, че образоването по отношение на храненето е нещо, което трябва да се прилага в училище. Така хората ще живеят по-дълго, но и по-добре. Тайната е в храната.

- Кой е любимият Ви герой-храна от клипа?
- От тези, с които работих аз – Поничка. Защото имахме връзка, но и защото е най-добрият актьор сред бандата.

- Кой бе най-добрия актьор?
- Отново – Поничка, защото е толкова завършена. Е, има някои дупки в характера, но може да ги запълни, сега, когато е в Холивуд.

- Кой от героите се нуждае от допълнителни уроци по актьорско майсторство и какъв е съветът ви към него?
- Кексчето – предлагам да отиде в актьорска академия в Ню Йорк и да прекара поне 25 години там, преди да се върне пред камерата.

- Колко време Ви отне да разкарате Поничка? Ще видим ли историята в жълтата преса?
- Не знам, но дъвката, която не е характер в клипа, но участва е толкова свежа, че трябваше да кажа „Не“ на Поничка. Съжалявам, надявам се, че няма да продаде историята на в-к „Шок“.

- Коя е любимата Ви роля в богатата ви кариера?
- Която и да е от седемте ми роли във филми на Педро Алмодовар. Има и няколко други роли, които може би не са толкова дълбоки, но са накарали хората да ме обичат – особено децата. Харесвам Зоро и Че от „Евита“, защото ми позволи да пея, а аз обичам мюзикъли.

- Какво предстои?
- Следва нещо интересно и важно за мен. Ще играя Пикасо. Това е вълнуващо, защото той е роден на три пресечки от мястото, където съм израснал в Малага, винаги е бил като сянка в живота ми – един от моите идоли. Ще направя филм, чието заглавие е „33 dias” и разказва историята на 33-те дни, в които той рисува „Герника“, в разгара на Гражданската война в Испания. Той имаше силни връзки с жените, но и премина през множество изпитания – лични и политически. Ще снимаме в Париж, през януари с фантастичния испански режисьор Карлос Саура, а Вито Стораро е оператор. После заедно с Мелани ще продуцираме „Automata“ – филм, който е за появата на чувства и съзнание в роботи в един постапокалиптичен свят. 

- Следвате ли стриктен фитнес режим, за да сте във форма?
- Практикувам йога от 10 години – всеки ден. Всяка сутрин – точно в 6 часа, съм на постелката. Тичам, за да се изпотя, но не вдигам тежести или нещо подобно. 

- По какво ролите, които ви предлагат днес,  се различават от ролите, които ви предлагаха, когато започвахте?
- Отговорът е свързан с възрастта. Сега ми предлагат да играя бащи. Участвах във филма „Черно злато“ преди почти 2 години. В него Фрида Пинто играе дъщеря ми. Бях съкрушен, когато ми казаха, че трябва да съм бащата. Какво стана с мен? Аз съм на 52 – това стана.

- Каква е обичайната Ви диета?
- Е, сега е по-различна от преди време. Ям повече зеленини. След йогата сутрин изпивам голяма чаша бял чай. Оставям го да попие в тялото ми 15-20 минути. След това хапвам орехи или бадеми и една ябълка, или круша и това е закуската. През деня мога да хапна тофу, а накрая си правя ранна вечеря. Сега се чувствам по-здрав, заради нещата, които не ям.  Не ям червено месо, не пия мляко, използвам само белтъците на  яйцата. Елиминирам всичко, което съдържа холестерол. Обичам зелено. Марули, чушки – всички тези неща. Жена ми и аз имаме малка зеленчукова градина, в която си отглеждаме собствени продукти. Всички зеленчуци, които ползваме са отгледани от нас.