Хю Джакман е сред най-търсените актьори в Холивуд, а тази неделя ще се бори и за най-престижното отличие в киното "Оскар" - за ролята си на Жан Валжан в "Клетниците".

Всичко това обаче не го прави неуязвим и щастлив.

"Майка ми Грейс ни заряза с братята и сестрите ми, когато бях на 8 години. Тя ни остави да живеем в Сидни заедно с баща ни Кристофър, отпътува за Англия и никога не се завърна", споделя австралиецът в новия брой на сп. "The Hollywood Reporter".

"Татко се опита да я върне, но тя вече беше омъжена за друг. Беше ми доста трудно да го проумея. После цял живот се борех да получа признанието на баща си", разказва звездата.

Преди време течаха упорити слухове, че Джакман е гей. Той ги пренебрегва, но съпругата му Дебора Лий - не.

"Един ден тя дойде и ми каза, че тези слухове са навсякъде и стават прекалено трудни за възприемане. Беше обезпокоена", казва той. Днес двамата са навсякъде заедно и демонстрират страхотни отношения.

Актьорът отказал ролята на Джеймс Бонд, защото смята образа за твърде тясна кутия за него:

"Моят естествен инстинкт ми казваше, че трябва да си запазя колкото може повече отворени врати в индустрията."

Джакман е намерил идеалното средство да се справя с напрегнатия си начин на живот - медитира по 30 минути два пъти на ден.

"Не съм особено религиозен и никога не се моля на Господ, въпреки че вярвам в някаква форма на Бог и отвъдния живот. Чрез медитацията усмирявам мозъка си", казва той.