Шотландската певица Емили Сандей спечели тазгодишната награда БРИТ в категорията най-добра британска изпълнителка, а сред мъжете престижното отличие грабна Бен Хауърд.

Наградата за най-добра британска група беше спечелена от Mumford and Sons, а в категорията "Пробив на годината" отново бе отличен Бен Хауърд.

С приза "Изборът на критиците", който се връчва на изгряващи звезди на британската поп сцена, беше удостоен певецът и автор на песни Том Одел.

В международните категории наградата за най-добра изпълнителка беше връчена на Лана дел Рей, за най-добър изпълнител – на Франк Оушън, а за най-добра група – The Black Keys.

Наградата за най-добър британски сингъл беше присъдена на Адел за "Skyfall". Приз за най-добро изпълнение на живо бе връчен на Coldpaly. Като най-добър британски албум бе определен "Our Version of Events" на Емили Сандей.

Миналата година 25-годишната Сандей бе удостоена с приза "Изборът на критиците" на наградите БРИТ.

Ейми Уайнхаус, която почина на 23 юли 2011 г., беше номинирана посмъртно в категорията за най-добра британска изпълнителка.

Наградата за специално признание получи "Уорчайлд", а за глобален успех – One Direction.

Церемонията се състоя в "02 Арина" в Лондон, а водещ на шоуто за трета поредна година беше актьорът и комик Джеймс Кордън.