Актьорът Деян Донков се стяга за ролята на екшън герой в „Къртицата” по TV7.

От 25 март той ще дели спално помещение с  Азис, плеймейтката Николета Лозанова и простосмъртни кандидати за слава.

„Аз съм си гмуркач в приключения. От мен може да се очаква всичко. Понякога съм много тих и спокоен, понякога съм точно обратното. В този формат очаквам да се запозная с хора, с които реално няма как да се сблъскам в живота. Но най-важно ми е предизвикателството”, сподели звездата на Народния театър.

Донков е наясно, че в сравнение с концепцията на  „Къртицата” пируетите му на паркета във VIP Dance от 2009 г. са безобидни като разходка в парка. Фен на високите скорости и запален дайвър, той е готов да се изправи срещу всичките си страхове за наградата от четвърт милион лева.

„Но има една основна и много силна фобия, и тя е към всякакъв вид паяци, най-вече към тарантулите”, издаде за „Монитор” продуцентът на шоуто Иван Христов.

Докато тества психиката си във всякакъв вид състезания (от логически през игрови до тестващи психиката) Деян няма да слезе от сцената на Народния. Регламентът на риалитито, събрало в себе си най-доброто от хитове като „Сървайвър” и „Биг Брадър”,

не налага пълна изолация на участниците

Част от мисиите им също ще бъдат свързани с пътешествия извън декора, строящ се в Нови хан. Междувременно секссимволът е на финалната права от снимките на  „Четвърта власт”, чийто първи сезон БНТ ще излъчва в неделния прайм тайм от март.

В продуцирания от Найо Тицин и Димитър Коцев-Шошо политически трилър видинчанинъг играе разследващ репортер.