Лимузина "Бентли Континентал" за почти 200 хиляди лева подари на баща си Борислав Махайлов неговият син Николай. Поводът - 50-годишният юбилей на президента на БФС.

Във вторник вечерта бившият вратар вдигна грандиозен купон в зала "София" на хотел "Кемпински", която с мъка побра рояците спортен и политически елит.

Луксозният дар на четири колела не бе обявен официално на партито, но от уста на уста обиколи гостите на рожденика. Баровският автомобил обаче все още не бил пристигнал в София, а в момента го сглобявали в един от заводите на "Бентли Моторс" във Великобритания. Заради това на тържеството си рожденикът пристигна със стария си джип.

Из масите в залата тръгнали хапливи коментари, че лимузината вероятно е извинение на щурия син към баща му за инцидента на автомагистрала "Тракия", разбра Уикенд от свои хора на партито, до което журналисти не бяха допуснати. Миналата година Михайлов-младши помля във верижна катастрофа служебен джип на БФС.

Изненадите на Ники към баща му не приключили само с ''Бентлито". До последно вратарят на "Твенте" крил от татко си, че ще се появи на празника му. Националът убедил мениджъра си Стив Макларън да го пусне за половин денонощие до София. В кулминационния момент Николай се появил в залата с огромна торта и под ръка с... Анелия!

Чалга дивата изпяла няколко от хитовете си и си тръгнала от партито с хонорар от 5 бона, платен от сина милионер. Любопитна подробност е, че преди години Ники се снима в клип на заралийката, покрай който двамата известно време мачкали чаршафите.

Половинвековният юбилей не се оказа повод двамата най-големи душмани на футболния фронт Христо Стоичков и Борислав Михайлов да заровят томахавката. Покана да сподели 50-годишнината му рожденикът изпратил и до бившия си съотборник в националния отбор Стоичков. Повелият ожесточена война срещу боса на БФС наставник на "Литекс", за който се предполага, че на предстоящите избори ще се опита да бутне Боби от стола му, въобще не се трогнал от протегнатата му за примирие ръка и отказал да приеме депешата, разкриха близки до легендата.

На рождения ден обаче пристигна работодателят на Стоичков в ловешкия клуб Гриша Ганчев. Появата на бившия борец наплаши някои от гостите, тъй като преди той да заеме мястото си в залата, през няколко маси се бе настанил Ангел Бончев.

Публична тайна е, че бившият президент на "Литекс", който бе похитен от ''Наглите" и остана вдовец след смъртта на съпругата си Камелия, също жертва на жестоката банда,обвинява Гришата за нещастията, сполетели семейството му. Така юбилеят на Михайлов за пръв път събра на едно място, различно от съдебната зала, двамата екссъдружници.

"За щастие, не се стигна до скандали и разправии между двамата, домакинът се бе погрижил да са на достатъчно
отдалечено разстояние в двата противоположни края на залата. Гришата се бе подсигурил с охрана, докато Бончев дойде с малкия си син Ангел. Направи обаче впечатление, че Ганчев първо влезе с костюм, а по едно време се заметна с някакво зеленикаво якенце. Хората започнаха да се майтапят: "Гришата си е сложил бронежилетка", разкриха още гости на рожденика.

Той пък получи шокиращ подарък от служителите си в БфС. Чиновниците събрали пари, около 1400 лева, и купили велосипед на шефа си. Остана загадка какво точно е посланието - дали Михайлов да има под ръка бегачка, с която да оправя забърканите от самия него бакии в родния футбол, или с нея по-бързо да се омита от централата.

Повечето от гостите на юбиляра се отчели с букети и картини. Дъщеря му Елинор обаче поднесла най-оригиналния подарък - албум, тежащ над 10 килограма, в който събрала над 300 снимки на баща си от детските му години, та чак досега, пише Уикенд, цитира slava.bg.