Броени дни преди старта на втория сезон на "Гласът на България" зрителите вече очакват да видят кои са най-гласовитите кандидати за слава тази година.

За Преслава, която е един от треньорите, музикалното риалити е истинско предизвикателство не само защото е в необичайна за нея роля, но и заради ранното ставане.

"Откакто започнаха снимките за "Гласът на България", на 24 часа ми се събираха 3-4 часа сън. За мен това беше нещо ново, нещо различно. Четиримата от журито така си паснахме, че всичко ни върви по мед и масло. Данчо Караджов е един от хората, до които се допитвах дори и в ефир. Много сме си помагали взаимно, съветвали сме се. В началото сме се борили, разбира се, за участници, но всичко е било приятно и позитивно" - споделя фолк звездата на "Пайнер" пред камерата на ЬTV, пише signal.bg.

Преслава разказва с усмивка за моменти от кастингите, на които е имало участници, оставили силно впечатление у нея с майсторското изпълнение на фолклорни песни, въпреки че не са залагали на този жанр, а са избирали да пеят пред журито или попфолк, или естрада.

"Много от участниците тази година, пеещи прекрасно фолклор, се ориентираха или към попфолк, или към българска естрада. Аз лично съм карала някой изпълнител, на когото не сме се обърнали, а си е избрал БГ естрада, но виждам в него точно тази нотка, да изпее една народна песен. Питам го дали се е занимавал с такава музика и естествено - да. Залата е ставала на крака и ме е било много яд, защо не са се явили точно с тази песен, защото аз винаги бих се обърнала на фолклор" - казва тя.

Актуалната фолк певица признава, че дори е имало толкова вълнуващо изпълнение на народна песен, което я е просълзило.

"Имаше един изпълнител, на чието изпълнение така се разплаках, че не можех до края на представянето на изпълнители да се успокоя и да кажа една дума. Изпя "Лале ли си, зюмбюл ли си" -  една песен, която страшно много обичам. Аз съм много сантиментална, свързах я с мои спомени и с това, че много пъти съм искала да я запиша. Когато чух дамата, която изпълняваше тази песен, никой не се обръща, а тя просто забива много яко, и ми стана толкова криво, че никой не се обръща, че сякаш не може да я разбере ли, не знам. Обърнах се и след като колегите видяха, че съм се разплакала, разбира се усетиха и те красотата на изпълнението... Аз винаги съм си се представяла на мястото на участниците. Ако съм на тяхно място, може би ще бъда много колеблива, ще се притесня. Времето им да се представят е някъде около минута и половина, аз не мога да покажа най-доброто от себе си за минута и половина" - обяснява певицата и допълва още:

"С нетърпение очаквам да започнат лайфовете. Наистина страшно много ме зарежда участието ми в това предаване".