Групата напоследък често работи с други изпълнители, заради което тяхната вокалистка Надя малко ревнува.

Все пак подготвят и свои авторски проекти, като се надяват през 2013 г. да направят един световен хит. "Основната цел, която сме си поставили за тази година, е да направим един истински интернационален денс хит, който да се разпространява и да бъде в Топ 5 чартовете в няколко държави в света.

Не случайно работим с тази румънска компания Roton, която успешно дистрибутира наша продукция на пет континента", обясни Диан от Deep Zone Project пред blife.

Според него и колегите му е въпрос на време българската музика да пробие и на Запад. Ако имаме първия български хит, хората няма да ни свързват само с негативните неща, които гледаме по телевизиите. Затова те искат да направят по-добра реклама на България пред света с красива музика и добри видеоклипове, защото за музиката не трябва да има никакви граници.

"Всяка нация и култура си има специфичен начин на мислене. Ако се създаде нещо достатъчно автентично, хитово и готино, което да впечатли света, защо да не се реализира на интернационално ниво", добавя най-младият член на бандата Алекс.

Затова Deep Zone се старае да прави хубава, танцувална и мелодична музика, която не е ексцентрична, но не и елелментарна. Идеята им е да намерят някакъв баланс, който да радва публиката.

В последно време работят с различни изпълнители и с умивка споделят, че тяхната вокалистка Надя малко ги ревнува.

"Всъщност тя днес разбра, че работим и с други изпълнители от един мой пост във Facebook. Наказваме я, от време на време трябва да бъде наказвана", шегува се Дидо.

Иначе един от последните им съвместни проекти е с Ники Манолов - "Потъвам в теб". Парчето им било поръчано от продуцентите на техния колега и така направили бг и английска версия. В момента пък записват с една млада изпълнителка, която скоро ще изгрее на сцената.

"Казва се Нели и парчето е страхотно", издава Алекс.