Преслава е един от треньорите във втория сезон на "Гласът на  България".

В навечерието на старта на музикалното риалити изпълнителката, която сега влиза в ролята на ментор на младите таланти, споделя с какво я провокира формата."Чуваш глас и те очарова точно това. Винаги може да разбереш кога един човек е талантлив. В отбора си имам едно момче, което през цялото време докато пя, аз мислех, че е жена. Много интересен тембър, диапазон и много ни обърка" - разказва фолк звездата в "Тази сутрин" по ЬTV.

Певицата, която в репертоара си има десетки хитове и много отличия за изпълнител, е категорична, че за една успешна музикална кариера най-важното е гласът.

"Аз мисля, че ако един човек е достатъчно талантлив, не е нужно чак толкова визия. Затова се радвам на  този  формат. Едно време бях поне с 10 килограма отгоре, на косата ми имаше хиляда цвята. Не бях ориентирана как да се обличам. Изобщо не изглежда толкова добре, колкото сега. Но въпреки всичко, съм имала харизмата, таланта и съм спечелила хората" - подчертава тя.

В избора на таланти за своя отбор в "Гласът на България" тя не се е ръководила от това какъв жанр песни представят кандидатите, а от вокалните качества. "Не съм избирала само хора, които пеят попфолк, напротив" - казва Преслава, пишат от signal.bg.