DJ Дамян повече от 17 години следи отблизо попфолк жанра.

Шоуменът не само пуска хитовете в своите диджейски сетове по време на изявите си в това амплоа, но и самият той има немалко записани песни и дуети с фолк звезди, като Мария, Азис, Галена, Димана, Ваня, Ангел.

Дамян не крие, че следи всички новости в най-комерсиалния жанр и познава лично звездите на тази музика. При гостуването си в "Открит микрофон" той отговори на зрителски въпрос какво е мнението му за певицата Емилия и дали албумът й "Смелите си имат всичко" е достоен за приза "Албум на годината", пише signal.bg.

"Емилия е разкошен човек, познавам я от много години. Напоследък изкара много хубави песни. Тя от години стои в една такава "златна среда". Няма да е лошо да вземе награда "Албум на годината" и нея така да я погалят. Това момиче заслужава много да й се дадат награди - дали ще е за тази година, дали следващата, тя заслужава. Тя от години е в "златната среда" - нито е била надолу, нито е била свръх нагоре, стои на едно положение. Аз съм казвал, че ако някога искам с Ваня нещо да се случи, искам да е така. Песните й разпознаваеми, тя разпознаваема, страхотна е, страхотни текстове, дори избухва с големи хитове - "Смелите си имат всичко", "Моята половина". Заслужава това момиче, много заслужава" - на мнение е DJ Дамян