Фолк певицата Емилия не издържа на постоянните нападки към попфолка  и в свое интервювзе отношение по темата. Емилия не разбира защо чалгата се плюе, а поп музиката се дава за пример.

Блондинката признава, че харесва много от българските поп певци, но те започнали да вадят хитове през последната една година, докато във фолка от 15 години постоянно правят шлагерни парчета. ''А това на нас никой не ни го признава. Не се отчитат трудът, нервите и средствата, които хабим. Ние сме много работещи момичета'', не крие възмущението си Емилия от двойния аршин.

Тя си позволява дори да изкритикува и популярния рапър 100 кила, който в последно време е доста актуален сред тийнейджърските среди. Факт е, че творчестяото му е изпълнено с цинизми.

''Ами наскоро излезе песен на рапъра 100 кила, или 200 кила беше, в която се казва ''тялото ти мирише на аборт''. Може би му се е сторило тежкарско да изпее това нещо и мисли, че е направил хит, защото го чувам в дискотеките, в които съм непрекъснато. Защо тогава само попфолкът е обвиняван в простотии?'', с право пита Емилия.