Стражът на българския национален отбор по футбол и на холандския ''Твенте'' се показва в добра светлина не само под рамките на вратата.

Последният такъв случай е от вчерашния ден. Прочитайки в сайта Sportal.bg, че 23-годишният лекоатлет от Добрич Йордан Петров, който е загубил майка си преди година, а баща си изобщо не познава, живее с по-малкия си брат в единствената неразпаднала се стая от тухлена къща, в която няма ток от 5 месеца, а с вода се снабдява от външна тръба и храната му на ден се изчерпва само с една баничка, Ники веднага решава да му помогне.

Той ще учреди едногодишна стипендия на негово име и ще обезпечи спортните му екипи и обувки, за да може Данчо не само да живее по-добре, но по-лесно да осъществи мечтите си, а именно да се състезава за Европейската купа на 10 000 м. в Правец, да покрие нормативите за Олимпиадата в Бразилия през 2016 г. и да издържи изпитите, за да влезе в Националната спортна академия.

''Хареса ми хъсът в това момче, вярвам, че ще достигне високи върхове в леката атлетика, само трябва да му бъде подадена ръка. Затова може да разчита на мен'', коментира Ники Михайлов, цитира slava.bg.