"Пея и поп, и попфолк, защото мога и едното, и другото. И двата вида музика ми харесват. Не мога да оставя попфолка, защото имам много почитатели, които не мога да изоставя и които искат да слушат моите песни”, обясни в предаването "Събуди се" на Нова телевизия певицата Десислава.

„Определено попфолкът ме направи популярна и имам сантимент към този стил. Поп музиката обаче е моя отдавнашна страст и съм много щастлива, че вече градя такава кариера”, допълни тя и поясни, че няма как да каже коя от двете е нейната музика.

„За съжаление, в България все още само с поп музика, лично на мен, ми е много трудно да се издържам”, призна Деси.

„Публиката продължава да ме изненадва. Понякога съм правила проекти, за които съм си мислела, че няма да се харесат от никого, и едва ли не съм ги правила за лично удоволствие, а публиката ги е харесвала. Явно, когато нещата са истински, вложиш душа и сърце, някак си това достига до хората и се получават нещата”, разказа певицата.

Десислава не скри, че й се иска да опита да излезе извън страната и да потърси късмета и щастието си навън.

„България отдавна ми се е сторила малка и музикален пазар тук почти няма. Каквото и раздвижване да има, има криза, няма достатъчно потребители, дори можем да видим, че няма толкова стилове музика, които да се харчат. Продават се единствено попфолк, поп и донякъде естрада. Няма пазар за джаз, суинг. Няма този пазар, който ни се иска на нас, артистите. Не крия, че от много години съм се стремяла целенасочено да ми се случи нещо извън пределите на България, но не е толкова лесно”, сподели Деси.