Родена в Лос Анжелос и израсла в Бевърли Хилс, Кимбърли „Ким” Кардашиян казва за себе си, че е наполовина арменка, четвърт шотландка и четвърт холандка.

Тя е дъщеря на известния адвокат Робърт Кардашиян и светската лъвица Крис Дженър,която сега е мениджър на Ким.

Известна е най-вече със своето риалити предаване “Keeping up with the Kardashians”, където участва със семейството си.

Преди да започне своята телевизионна кариера, Ким се прославила с порно клип, в който участвала заедно с певеца Рей Джей, сниман през 2003 г. През февруари 2007 г. това видео е разпространено от компанията „Вивид ентъртейнмънт” под заглавието „Ким Кардашиян: суперзвезда”.

Тя съди компанията за собствеността върху филма, като два месеца по-късно оттегля обвинението и получава обезщетение от „Вивид” в размер на 5 милиона долара.

Кардашиян е автор на няколко модни линии и парфюми, а през 2010 г. става най-богатата реалити звезда с приходи от около 6 милиона долара и е една от най-често присъстващите в медиите знаменитости.

През август 2011 г. Ким се омъжва за баскетболиста Крис Хъмфрис, а през октомври същата година подава документи за развод.

Сред любовниците й се нареждат още ритъм енд блус певецът Рей Джей, играчите по американски футбол Реджи Буш и Майлс Остин, моделът Гейбриъл Орби.