През изминалата седмица биографичната лента за живота и кариерата на Христо Стоичков премина заветния праг от 100 000 лева.

За 38 дни на екран „Стоичков“ е бил гледан от 15 хиляди зрители.

Режисьорът Борислав Колев сподели, че е изключително щастлив от успеха на филма и положителното му приемане от зрителите и критиците.

Въпреки, че винаги е вярвал в лентата си, той не е бил сигурен дали българската публика би гледала документален филм на голям екран.

Чрез многобройни интервюта с колеги, близки и приятели на футболиста, режисьорът разказва вдъхновяващата истинска история за едно изключително професионално израстване, граничещо с предела на човешките възможности, и многобройните лични жертви, които е трябвало да бъдат направени по пътя.

Целта на биографичния филм „Стоичков” е да разбие досегашните клишета за личността на легендата и да разкрие чувствителния човек с всичките му противоречия.

„Зрителите ще се срещнат с един Стоичков, който се различава драстично от неговия клиширан медиен образ – такъв, какъвто не го познават, и на места, където не са го виждали”, обещава Борислав Колев, който е и страстен футболен фен.