Най-успешният български модел на запад - Ралица Балева, разказа за „Здравей, България”, че е била открита съвсем случайно от австрийски екип на улицата, докато била още ученичка.

По повод признанието на италианското списание „Максим”, че тя е една от най-красивите и сексапилни жени в света, моделът коментира, че е горда с него, „защото за една българка - това е чест”. Ралица Балева допълни обаче, че не е суетна, така че не се ласкае лично, а го приема като постижение в кариерата си.

Манекенката разказа, че е участвала в телевизионни сериали в Италия, но е избрала да не се посвети на тази професия, тъй като не й било присъщо.

Ралица Балева разказа и за отношенията си със сина на партийния функционер от БКП Милко Балев – Калин.

„Бях 17-годишна, а той - 24-годишен, когато се запознахме. Той беше студент в Художествената академия, а аз още ученичка. Той ме впечатли най-много със своята необичайна личност за тези времена - дългата коса, с кожените якета. Не приличаше на син на партиен член", сподели Ралица.

На въпрос дали са били популярна двойка, моделът сподели, че едно време не е имало светски живот и жълта преса, но предположи, че са били популярни, тъй като когато влизали по дискотеките, се знаело кой идва и се резервирали веднага маси.

„С Калин се разделихме приятелски, останахме в добри отношения и се виждаме”, допълни манекенката.

От позицията на човек, който е постигнал много, Ралица препоръча на момичетата, които са се ориентирали към манекенството като професия, да подходят сериозно към нея и да бъдат много дисциплинирани.

"Пари, мъже - всичко идва впоследствие. Това се хваща с характера, с човека, който представляваш. Не вярвам някой да се жени за едно момиче, само защото е манекенка. Това не са правилни мъже", на мнение е моделът.

„Не съм получавала неприлични предложения, просто защото на запад няма такива в манекенската професия. Манекенките са много уважавани и имат много престижен статус. Уверявам ви, че в чужбина агенциите са много сериозни и държат на морала на собствените си манекени", допълни още Ралица Балева.