По време на гостуването си в „На кафе” Багата обясни, че причините за раздялата между него и Златка са две – честите му пътувания и това, че връзката им вече се е била изчерпала.

Благой отрече истинската причина да е тази, за която плеймейтката разказа, а именно интрига с бивша негова половинка.

„Имах си друга половинка в Щатите. След това се върнах, хванах се с новата ми приятелка и така се разделихме”, поясни самбиста.

Когато Гала го попита кой кого в зарязал, Благой отвърна: „Според Вас кой кого заряза? Оставям на Вас да прецените, аз не искам да казвам кой кого.”

Той обясни, че след раздялата му с плеймейтката, първата им среща се е случила именно в Къщата на VIP Brother,  ако не се брои една случайна среща, която са имали по-рано. Относно силните емоции, които бившата му половинка показа, докато живяха затворени под един покрив, самбиста поясни: „Не съм го очаквал. Тя много добре знаеше, че аз си имам приятелка. Доста време измина, откакто се разделихме.”

Благой бе категоричен, че не се е разчувствал от писмото, което Златка му написа. Вместо това му е станало неприятно, тъй като знае, че подобно нещо не би повлияло добре нито на семейството му, нито на приятелката му,  която го чака отвън.

По думите на Благой, след излизането му от Къщата, темата за престоя и представянето му   в шоуто изобщо не е била повдигана от половинката му.