Виетнамската певица Ани Хоанг учила в музикално училище до пети клас, а от 5-годишна свири на пиано и ходи на солфеж. Това й помогнало много в пеенето "чисто слухово".

Израснала е обаче с попфолка и винаги е искала да се развива именно в тази посока. Има късмет, че е срещнала Люси, който много й помага да се справя с предизвикателствата в професията.

"Докато израствах, попфолкът също се изграждаше. Смятам, че на мен ми стои добре", призна тя в телевизионно интервю.

Вкъщи също слушали този стил музика, защото майка й е голяма почитателка на Глория. Така тръгнал й интересът на Ани към чалгата. Не се притеснява, че непрекъснато се коментира нейната връзка с режисьора Людмил Иларионов-Люси, който започна музикалната си кариера в съвсем различен стил с момчешката банда Up-Down.

"Аз се чувствам добре с този човек. Уважаваме се, обичаме се, има хармония във връзката ни и се чувствам щастлива. Чувала съм коментари от типа, че съм с него заради болната амбиция и кариерата. Не смятам да се оправдавам, той ми има доверие, аз на него също и продължаваме да бъдем заедно", обясни изпълнителката.

В момента Хоанг работи върху дует със свой колега, който запази в тайна. Принципно обича да изпълнява повече балади, но като че ли тя и останалите от жанра по-рядко правят такива мелодии, пише blife.bg.