Естрадната икона Веселин Маринов живял с двама монголци, когато бил студент първокурсник в Консерваторията.

Веселин бил приет с 4-и бал в Консерваторията, но нямало къде живее. Казали му, че има само едно място в общежитието, но в стаята има двама монголци и никой не иска да ходи там. Той обаче нямал избор и се съгласил да се настани там.

“Няма да разказвам много за този период”, каза певецът в предаването на Лора Крумова по bTV. Той само допълни, че това съжителство било пълен кошмар за него, пише blitz.bg.

Макар, че не искаше да си припомня това време, каза само, че двамата монголци държали върху леглата си два куфара, пълни с агнешко месо, от което си рязали редовно и вътре било ужасна смрад.

“Беше убийствена миризма, но повече не ме питайте за това”, спомня си певецът.

Веско Маринов бил с мустаци на абитуриентския си бал. По това време искал да подражава на баща си и от уважение към него, също засукал мустак. В казармата също имал, но после се отказал. Именно в казармените окопи му казали, че пее много добре.

“Тананиках си песен на Йорданка Христова и едно момче ме чу и каза, че пея добре. Така се започна, после влязох във военния оркестър и после кандидатствах в Консерваторията.”

Веско и до днес с усмивка си спомня и друго – как колегите му се шегували с мекия му говор. “Тогава всички ме бъзикаха и ми казваха – абе, Виеско. Аз и сега говоря меко, но тогава беше още повече.”