През последните два месеца Наталия Симеонова живее на колела и залепена за телефонната слушалка.

Подготовката на новото й предаване „Предай нататък” я превърна в професионален пътешественик без почивен ден.

Водещата и екипът й изминаха над 10 000 километра, за да заснемат първите 12 истории на герои в нужда. Финалната им селекция е направена с хирургическа прецизност и след обстойно проучване на фактите около конкретния казус.

И няма как иначе – концепцията на шоуто превръща някогашната фея на любовта в социален работник на повикване

Тя се отзовава на подаден сигнал като ангел хранител, който скъсява дистанцията между граждани и институция, ремонтира апартамент или осигурява средствата за належаща рехабилитация. Когато предлагаш помощ, идват и неизбежните опити за злоупотреба.

„Проверявахме случая на жена от „Люлин”, която е на 67 и живееше като бездомна”, спомня си Наталия. “След срещата с нея обаче се отказахме заради някои неясноти. Например тя отказа да ни каже защо двамата й синове отказват да се грижат за нея. Не можеш да проявиш доверие към човек, който не е честен с теб.”

В графата „нелогични” Симеонова вкарва и случай, в който семейство търсело 700 лв. за инвалидната количка на детето си, а на място екипът й установил, че само дограмата на къщата им струва малко състояние. На денонощния им телефон завалели и неизбежните битовизми като „платете ми тока”.

„Или оправете ми кредита. Доставете 10 кубика дърва еди-къде си”, продължава водещата. „Такива включвания не са ми смешни. Ако някой иска да получи в синтезиран вид драмите на народа ни, трябва да влезе е пощата на „Предай нататък”.

Предаването ще тръгне съвсем скоро по bTV и веднъж седмично ще сервира по няколко сбъднати мечти. Диапазонът на зрителските копнежи е широк – от семейство, което иска да живее с повече от 110 лв. месечно, до оборудване на помещение за хора със специални нужди.
Най-малкият участник е 6-годишно дете

„То ни потърси, за да помогнем на майка му, която от година е омъжена за сирийски гражданин. Той не може да дойде в България, защото му отказват виза. Сега подготвяме писмо до Външно министерство, за да видим какъв е проблемът и дали е решим.”

Първите три издания на „Предай нататък” вече са заснети, но Наталия не издава посоката на личната им драма. „Ще кажа само, че това, което се случва в студиото в пилотния епизод, е почти чудо. Разбира се, подплатено с усилията на много хора.

Героите ни са в много тежка житейска ситуация, изключително силни и позитивни. Минават през невероятни премеждия и в крайна сметка започват да се радват на малките неща – че се събуждат здрави, че слънцето се задържа през октомври...Тръгнаха си безкрайно благодарни.”

В новото си предизвикателство на екран Наталия е подкрепена безрезервно от Harbour Island Records, компанията на Денис Ризов. Определя бившия си съпруг като   „перфектния продуцент”.

„Защото е вечният оптимист и няма проблем, който да му се опре. Предаването ни е адски трудоемко и всеки от нас мина през криза. За всяка отделна история търсиш съюзник – кой ще ремонтира колата, кой ще стегне къщата, кой ще се навие да ти оправи зъбите... Лекари, монтьори, управители на фирми... Започва едно безкрайно звънене на телефони, докато попаднеш на свестен човек и той каже: „Да, ще се включа в тази добрина, и то безплатно.”