Итън Хоук се зарече никога да не си оправи зъбите, които не са подредени в идеална линия, защото не иска да се смесва с останалите "изкуствени" холивудски звезди.

Актьорът от "Тренировъчен ден" разкри, че бивш агент го убеждавал да се подложи на ортодонтско лечение, за да изправи изкривените си зъби и да стане усмивката му по-представителна.

Хоук обаче не изпитва никакво желание да се превърне в част от тълпата перфектни знаменитости.

"Гледах "Оскар"-ите по телевизията преди няколко години и всички изглеждаха като направени по калъп. Изглеждаха толкова изкуствени. И тогава на сцената се качи лудият Шон Пен и си казах: "Ето едно човешко същество."

А хората се чудят защо сърцето му е толкова красиво и възвишено - ами защото не се страхува да бъде човешко същество. И тогава си казах: "Няма да си оправя зъбите...", споделя Хоук пред в. Daily Telegraph.

"Всичко е суета. Просто мразя колко еднакви искат да ни направят всички. Никой никога не казва например, че Елинор Рузвелт е имала криви зъби, защото тя беше достойна жена. Нито пък казваме колко добре щеше да изглежда Майка Тереза, ако беше свалила 7 килограма, защото тя беше божия жена."