"В тази песен може да сме описали всички знамена на държави, които имат в себе си цветовете - бяло, зелено и червено."

Това каза в ефира на bTV рапарът Мишо Шамара по повод воденото дело срещу него за песента "Бяло, зелено, червено".

Ако вляза в затвора, ще стана още по-богат, каза Шамара без никакво притеснение, пише в. "24 часа'.

"Аз не искам хората да ме харесват, аз искам да имам правото да се изказвам. Да не говорим, че това, което се случва в момента с нас, определено е ограничаване на свободата на словото", добави рапарът.

Колегата му Серафим Маринов-Сарафа, който изпя "скандалното" парче, бе категоричен:

"От парламента сами си създават политически интриги, тази песен не е писана по поръчка. А това, че критикуваме управлението, не е нищо ново. Как точно сме опорочили знамето, това са хвърчащи думи, каза певецът.

"Конса е изразил себе си, описал е каквото е видял. Ние не сме виновни, че всички "шмъркат", каза Шамара по повод изказването на премиера Борисов за песента вчера.

"Когато Бареков си бършеше г*за със знамето в ефир, някой направи ли му нещо?", попита в студиото Сарафа.

По-рано днес Шамара заяви пред ТВ7, че цялата сага е започнала преди година и половина, когато го извикали във варненската полиция да дава обяснения. 

"Направиха ни безплатен пи ар", казаха още веднъж и двамата певци. Ако Сергей Станишев ни даде по 1 милион ще го поканим в наш клип. Политиците трябва да се занимават със сериозни неща, взеха да размятат нашите текстове. Това е смешно. Двамата изказаха благодарност и към главния прокурор Борис Велчев. "Той единствен показа разум", похвалиха го рапърите.

Ние сме народът и не е това начина да ни накарат да мълчим, продължи Шамара.

Сарафа заяви, че е смешно да се използва песента, за да се правят политически игри. Това е една безплатна реклама, категорични бяха и двамата.

Вчера ме разпитваха кой съм, дали познавам Шамара и от колко време се занимавам с музика, продължи Сарафа. Текстът на песента е написан от Конса, но реално делото се води срещу мен и Сарафа е само свидетел, допълни Шамара.

Той призова политиците да пийнат по една ракия, да правят секс с жените си и да строят атомни централи.