Big Sha /Мишо Шамара/ похвали колегите си от хип-хоп жанра, които много са спомогнали на тази музика да измести чалгата от клубовете.

Според него балканските ритми губят позиции за сметка на други жанрове, при които подемът е очевиден. Чалгата изчезва, категоричен е той.

"Има връщане на ситуацията. Като цяло поп музиката и хип-хопа специално има доста голямо връщане в нощния живот. Има доста изпълнители, които работят всеки ден по много. Кои са летните хитове? - "Дим да ме няма", на Dim4ou и Billy Hlapeto... В тая насока почти няма една чалга, която да е хит. Даже аз не съм чул някакви чалга хитове от доста време. Просто чалгата вече е "лека нощ"! Да ходят да си лягат или да си сменят стила. Черните партита препълват в момента. Хората слушат основно хип-хоп и български поп" - заяви родната хип-хоп звезда пред TV7 и допълни още: "Почивни дни" на Криско е уникален хит. Тази година много сериозно се върнаха нещата. Евала на Криско, евала на всички, които бачкат в тази насока. Много се кефя!"

Big Sha е на мнение, че този развой на нещата е съвсем естествен и е нормално публиката да предпочита по-модерната музика, ориентирана към западния свят, пише signal.bg.

"България си е част от Европейския съюз, не може това турско и мангалско влияние да продължава с години. Кючекът никъде по света не е cool. Да играеш гьобеци и да си някаква казахстанска фея и туркменистанска пача, с всичко преекспонирано по себе си - това няма нищо общо с модерния свят, в който искаме да живеем. И рано или късно тази културна инвазия на Запада, за добро или за лошо, според мен за добро, оказва влияние" - обяснява той.