Варненският рапър Мишо Шамара бе привикан на разпит в полицията за втори път.

Причината за посещението му във варненското РПУ са закачките с цветовете на българския трибагреник и асоциирането им с наркотици, в текста на песента му „Бяло, зелено, червено".

"Ей, управляващи хора, научете се едно нещо. Не сме виновни ние, че вие ни държите гладни. Съобразявайте се с народа или ще ви последва съдбата на Кадафи. Съвсем сериозно ви съветвам", написа на стената на Фейсбук профила си вчера рапърът.

Преди година Мишо се срещна с униформените отново по същия случай, когато те изказали неодобрението си към вулгарната и накърняваща националния авторитет музика на скандалния рапър.

Big Sha обясни, че за него това е смешно и държи на свободата на словото. Певецът иронизира случката като сподели, че на Запад негови колеги влизат зад решетките заради шофиране в нетрезво състояние или употреба на наркотици, а неговите проблеми са създадени от няколко обидни рими. Патриотизмът му се сринал окончателно след отрицателните реакции за парчетата му с DMX и Snoop Dogg, които според него са провокирани от завист и злоба.

„Имам право да говоря каквото си искам, дори то да е обидно и стига да не е клевета - какъв е проблемът?"- сподели Шамара. „Интересното е, че съм попадал на скеч, в който

Рачков ползва трибагреника едва ли не като тоалетна хартия. И това стана в комедийно шоу по гледана телевизия. А моята песен се завъртя почти инкогнито в интернет, щото вече няма медии, които да ни подкрепят. И щом е на Шамара - хайде да го подведем под съдебна отговорност!"- добави той, цитиран от в. "24 часа".

Директорът на варненската полиция комисар Димитър Димитров заяви, че не знае по чие искане е разпитван певеца. "Полицейските органи могат да призовават в помещения на МВР при наличие на законово основание за това", бе коментарът на комисар Димитров. Неговият съвет е, ако някой счита, че е призован незаконно, да пусне жалба в прокуратурата.