Най-красивата българска за 2012 – Габриела Василева, изкарала първите си изпитни сесии в столична дискотека.

Преди да спечели престижния конкурс, студентката по бизнес и икономика в УНСС  работела като хостеса. Между нощните смени в заведението и посещаването на лекциите й се събирали не повече от 3-4 часа сън и тя често разтваряла читанките на бара.

„Използвах всяка свободна минута – готвех се пътувайки в автобуса или в паузите между лекциите”, разказа брюнетката пред bTV. В интервю за „Тази неделя” тя призна, че пътят й на мис тръгнал още от училище „Васил Априлов” в родната й Бяла Слатина.

Габи завършила с пълен отличен преди три години, а към образцовата диплома добавила титлите Мис Прогимназия и Мис СОУ. Василева отрече да е имала особено упорити ухажори в периода преди абитуриентския си бал.

Тенденцията се запазила и след триумфа й на „Мис България 2012”.

„Не ме заобикалят напористи чичковци. Не получавам неприлични предложения. Е, не мога да кажа, че не ми досаждат, но интересът към мен е в рамките на допустимото.”

Грацията разбива клишето за мис с простосмъртно гадже, което не я ревнува. Двойката живее заедно в София и е запалена по екстремните спортове. След скалното катерене и форсирането на мотор Габи събира кураж за скок с парашут.

Спомняйки си за престоя в Китай около финала на „Мис Свят”, тя сподели, че е изкарала първите си три дни само с четка за зъби и гол патриотизъм:

„Загубиха ми багажа на летището. Имах си хубава съквартирантка и тя ми помагаше с дрехите, иначе в ръчния ми багаж бяха само символите на България – знамето, няколко книги и един камък”.

Василева е категорична, че би се върнала в страната на порцелана само за почивка, но не и по работа.