Милко Калайджиев добива славата си като поп-фолк певец, но още в ранните си ученически години, той се увлича по поп и рок стила.

Самият той неведнъж е споделял в интервюта, че в концертния си репертоар има много БГ поп песни и дори хитове от световната музика.

В интервю за signal.bg, Милко Калайджиев изрази своите впечатления от новите имена в поп музиката, благодарение на които има сериозно раздвижване в жанра, пише kliuki.bg.

“Това лято поп музиката дръпна определено с тези парчета. Аз ги приветствам и ги приветствам, че вече има оживление в тази музика, защото има много млади лица. Като гледам форматите за поп музика, аз се очаровам, че има толкова талантливи деца. Обаче някой трябва да даде пари за тях. То не е само да направиш една песен. Невена Цонева нали спечели, ми няма я, къде е момичето?! Били сме на участие заедно с нея, страхотно пее, цял час поп музика, страхотно! Пламена, нали сега е в нашата фирма, аз съм бил с нея на участие, тя също пее много поп музика, страшно пее и то не само БГ музика, тя пее и най-известните парчета. За нея е по-добре в поп музиката, в поп-фолка има достатъчно певици и няма нужда да се вадят толкова много” – споделя Калайджиев.