Скандалната Мис България Антония Петрова най-накрая призна от къде идват парите за семейния им палат в село Драгичево.

Оказва се, че по нейни думи пернишкият вестник "Съперник" макар, че е регионално издание с нисък тираж, е способен да генерира печалби, достатъчни за построяването на лилавата отвън и отвътре къща.

Според скандалната миска, която обича черния ПР, вестникът, който баща й издава, има най-голям тираж в Перник и парите от продажбата му са осигурили средствата, необходими за строежа и обзавеждането на драгичевската къща, пише БЛИЦ.

Проста сметка обаче показва, че при цена 60 стотинки за брой и минимум 30% за разпространители, отделно плащане на хартия, печат и журналисти, трябва да са продадени около 1 милион броя, за да бъдат осигурени 100 хиляди лева.

Тези пари, разбира се, са недостатъчни за всичко, но дават представа каква огромна аудитория трябва да има този регионален ежедневник, за да финансира строеж като този на родителите на Мис България 2009.

Според zaPernik.com нещата са по-прости - вестникът си има спонсор и той е община Перник. При това положение пари за къща и за още нещо със сигурност ще останат за издателя на любимия общински вестник.