След като изненада своите почитатели с поетичния си талант и издаде книга с позитивни стихове „Фабрика за мечтатели”, Цветелина записа магистратура по Консултативна психология.

Тя приема това като напълно естествена стъпка, тъй като неведнъж е заявявала интереса си към хората и формулите за живота – изследователският й дух и стремеж към развитие я отвел пред вратите на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, където я приели от първо класиране.

На 26 юли тя приключи успешно магистратурата си, като взе държавния изпит с пълно отличие. Цветелина споделя, че се чувства много вдъхновена и устремена и счита, че това е едно от най-значимите събития в живота й, пише "Нов фолк.

Смята, че психологията ще й помага много в музикалната кариера, защото в изкуството е необходимо да познаваш човешките души и потребности – все пак то се прави за хората.

Още в ранните години на кариерата си Цвети правеше песни, които са социално ориентирани – „Кой ще помогне на децата”, „Здраве да е”, „ Няма да е все така”, „Молитва”, „Писмо от чужбина” и др. Тя често е казвала, че иска в песните й да има послание, а именно човешкото й отношение към публиката я прави обичана и до днес.

Почитателите й подкрепят нейните търсения и са много щастливи, защото освен певица, поетеса и човек, ориентиран към хората, от днес имат и консултант-психолог – какво по-хубаво от това? 

Самата Цветелина споделя: „Искам да изкажа своята най-искрена благодарност към всички преподаватели от Пловдивския университет. За мен беше чест да почерпя знание от специалисти като вас. Винаги съм готова за съвместно сътрудничество, с което да бъдем полезни на хората.

Към моите състуденти изказвам най-топлите си чувства. Истинско щастие беше да сме заедно. Желая на всички успешна реализация! На семейството благодаря за това, че застават зад мечтите ми. А на моите почитатели благодаря за подкрепата и любовта. Всичко, което правя, е с единствената цел да мога да ви дам повече от себе си. Обичам Ви!”