Наред с есенните събори и предизборните концерти, на които Цветелина е сред предпочитаните изпълнители, тя успя да намери време и да изкачи връх Вихрен в Пирин.

Така певицата изпълни посмъртно едно от най-големите желания на баща си, пише signal.bg.

"Баща ми много обичаше да обикаля Балканите. Беше от десетте планински първенци и е покорил всички върхове в България, както и някои от съседните държави. Често ме канеше да отида с него, но все не намирах време... Независимо, че вече го няма успя да ме заведе там.

Точно преди да почине, като че ли е предчувствал, казал на наша братовчедка, че, като си отиде от този свят, иска да го кремират и да разпръснат праха му на три места - в родното му село, в морето и на връх Вихрен. Това са местата, които са били най-значими за него. С брат ми Добромир се заехме с тази мисия и изпълнихме желанието му. Връх Вихрен го оставихме накрая. С този поход, като че ли ни даде още един урок - този да преодолееш себе си. Само, който не е изкачвал подобни върхове, не знае за какво става въпрос.

Беше ми интересно да минем по неговите стъпки, да разбера начина му на живот и какво го е вълнувало. Слава Богу, бе предал на брат ми голяма част от знанията си за балкана и той го замести достойно. Двамата вече бяха покорявали върхове заедно."

*Снимка: сп. "Всичко за жената"

"Преди да тръгнем Добромир ми прати списък с пълната екипировка и нужните неща за похода. Стори ми се доста странно защо е необходимо всичко това, все едно, че ще ходим на Еверест, но го изпълних, защото съм се научила, като не знам нещо и не разбирам да се вслушвам в опита на другите. Доста по-лесно е и не губиш време. И така дойде момента, в който с пълна “бойна” екипировка тръгнахме към Пирин - аз, брат ми и негови близки приятели, които от години живеят в Англия.

Станахме сутринта и потеглихме с бодра стъпка. Беше наистина вълнуващо. Балкана не ти се дава обаче толкова лесно. Може да ти предложи всякакви изпитания - слънце, дъжд, вятър. За един час сезоните могат да се сменят няколко пъти. Там трябва да разчиташ само на себе си и да забравиш всичките си прищявки, на които те е научила цивилизацията. Разбрах защо е бил необходим и списъка с екипировката. Не съжалих и за миг, че съм го спазила стриктно. Това е един друг свят, в който, ако не си подготвен, може да бъде много опасен, но ако издържиш, си тръгваш по-голям от там. Изкачихме Вихрен с много дух и хъс. Беше уникално преживяване. Горе имах усещането, че съм преодоляла нещо много голямо в мен самата. Изпълнихме мисията, за която бяхме отишли, и си слязохме удовлетворени" - разказа развълнувано певицата.

Вижте фотогалерия: