Последният филм за Батман "The Dark Knight Rises", чиято премиера бе окървавена от стрелбата в киносалон в Аурора, Колорадо, излезе начело на американския боксофис, въпреки смъртта на 12 души, сред които и дете.

Студията "Уорнър брос", които са продуценти на филма, също както и техните конкуренти, изчакаха понеделник в знак на почит към жертвите, за да публикуват данните.

24-годишният Джеймс Холмс изби 12 души и рани 58 след като нахлу в киносалон на предпремиерата на филма и откри безразборна стрелба. Трагичното събитие обаче не отказа многобройните фенове на човека-прилеп да пълнят киносалоните, за да видят най-новия и много очакван епизод за Батман.

Филмът събра приходи от 160.9 млн. долара през първия уикенд според окончателните цифри, публикувани от компанията Exhibitor Relations.Това е третият най-добър резултат в историята след "Отмъстителите" 207.4 млн. долара и последния филм от сагата за момчето магьосник Хари Потър 169.2 млн. долара. Трябва обаче да се спомене, че тези два филма са на 3-D и съответно билетите за тях са по-скъпи, пише БГНЕС.