В края на миналата седмица се появи новото видео на Антонина – „Шматка”.

Изпълнителката на Diapason Records отново провокира с нестандартен клип, който предизвика лавина от противоположни мнения в Интернет.

Според половината от меломаните певицата е представила различно и свежо парче. Останалите обаче определиха клипа й като провал и дори предположиха, че е визирала себе си в закачливия текст: „Мамина сладка, аз съм си шматка”.

Самата Антонина приема с усмивка тези твърдения. „Не се обиждам по никакъв начин. Това, че асоциират „шматката” с мен, означава,  че добре съм си изиграла ролята във видеото.”, сподели тя.

Антонина обяснява каква е била идеята при създаването на клипа, режисиран от модния фотограф Момчил Христов.

„Искахме да разкажем историята на много момичета в България, които често биват определяни като „златотърсачки.”, обясни чаровната брюнетка.

„Те се надяват да срещнат принца на белия кон, който ще се грижи за тях и ще ги обезпечи материално до края на живота им. Често обаче се оказва, че принцът съвсем не е толкова бляскав, колкото са си го представяли, и съдбата на принцеси, за която тези момичета са мечтали, има съвсем друг, не толкова прекрасен облик.”, поясни още тя.

Другата обсъждана тема около клипа „Шматка” е заиграването с темата за травеститите, която Антонина използва и в предишния си клип „Да не се объркаме”.

Певицата пояснява, че идеята транссексуални да участват във видеото е целенасочена.

„Поканих отново травестити в проекта, защото точно това е идеята – да покажем, че нищо не е такова каквото изглежда. Те се справиха перфектно с ролите си и се надявам че сме успели да предадем нашата идея за това, че в днешно време мъжете понякога са жени, а жените мъже. Не става дума само за сексуални предпочитания, а по-скоро за отношенията помежду им, за поведението и т.н.”, обясни изпълнителката.

За да подчертае още по-ясно идеята си самата певица се превъплъщава в образа на drag queen – кралица на травеститите. За целта гримьорът Бони и стилистът Цветомир превръщат крехката дама в огромна блондинка с крещящ грим и пищни форми.