Антонина започва своята музикална кариера в края на 90-те. Първите песни, които записва са "Обич не търси" и "Силна".

Няколко години по-късно прави още песни в студио "Веселина" - "Невъзможно", "Сама", "Колко пъти", но до издаването на музикален албум не се стига.

Тя прекратява музикалната си кариера за близо 5 години, като през това време ражда и отглежда сина си.

Завръща се през 2009-та с песента "Побърках се", чийто клип е режисиран от Николай Нанков. Освен като певица, Антонина се изявява и като текстописец.

Изпълнителката на Sunny Music е убедена, че трябва да имаш ярка индивидуалност, за да успееш да останеш за дълго на сцената на попфолка. "Мисля, че се забогатява от попфолк тогава, когато има ясна стратегия, един ясно изграден образ, знаеш какво искаш, накъде отиваш и отстояваш своето. Един ден се забогатява. Ако се сливаш с масата, за да добиеш кратка популярност, след това много трудно се остава там" - споделя тя в "Открит микрофон", пише signal.bg.

Антонина не скрива, че след завръщането си на музикалната сцена, е станала по-дисциплинирана и по-отговорна.

"Много дълго време гледах музиката отстрани и видях точно какво трябва и какво не трябва да се прави. Не допускам грешките, които съм допускала преди, макар че аз нямам кой знае колко песни и преди голямото си прекъсване. Бях твърде малка, не бях наясно какво точно означава това живот. Живееше ми се, като на всички и, може би, не съм го искала достатъчно. Малкия също ме промени много. Мисля, че точно сега ми е моментът да се завърна, както съм събрала много информация. Но се уча все още, де..." - обяснява изпълнителката.

Много търпение и правилна посока са нужни на всеки изпълнител, за да се наложи в конкурентната среда на най-комерсиалния жанр.

"Трудно е, защото има хиперпродукция, според мен. Много, много, много песни и всички са много, много, много хубави, малко са песните, които вече не са добри. В тази огромна информация, която получава потребителят, той не може да реши сам коя точно песен е хит, кой е негов фаворит, защото има много песни, които харесва" - на мнение е певицата.

Антонина е категорична, че не от феновете зависи коя песен ще е хит, а от медийното налагане на парчетата и стратегията на продуцентите.

"Зависи от рекламата - кое парче ще бъде наложено повече, да ти мине през главата повече пъти... Това е истината, защото хората сами не могат да открият хита. Аз дори сама не мога. Слушам музика, харесвам тази и тази песен и не мога да преценя коя ми харесва най-много" - казва изпълнителката на "Да не се объркаме".

Видно е, че феновете на фолка стават по-критични към изпълнителите, а те пък се впускат в надпревара за повече песни. Свръхпродукцията в жанра напоследък среща все повече критици, които са на мнение, че така много от песните не успяват да бъдат забелязани, а животът на хитовете става все по-кратък.

"За мен една песен трябва да бъде оставена да изживее живота си, а той не е един месец, 20 дни и т.н.Тези песни се изстрелват на вятъра. Това са пари, хвърлени на вятъра, труд на много хора, който също е хвърлен на вятъра. Една песен трябва да бъде оставена, за да стигне до повече хора, да бъде чута повече време, за да може да остане във времето" - убедена е Антонина.