"Никой в тази държава не може да бъде следен, узаконено е от Конституцията. Ако не срещна присъда в тази държава, ще отида в съда в Страсбург", заяви журналистката Светослава Тадаръкова пред БНТ, цитирана от в. "24 часа".

След 18 години брак тя се развежда със съпруга си Димитър заради психически тормоз - есемеси, писма. Иска да ме изхвърли от вкъщи и да ми вземе децата. Иначе щял да ги лиши от пари", разказа Светослава.

"Подадох две жалби в полицията, нямаше какво да направя, взех си паник бутон вкъщи, за да мога да реагирам, страхувах се", сподели Светослава.

"Нямаш право, ако ревнуваш да унижаваш един човек, да използваш СРС по този долен начин. 

Още:
Светослава Тадаръкова заплашвана от мъжа си със SMS-и
Журналистката разказа, че Димитър и казвал, че хора му се обаждат по телефона и го изнудват заради нейни снимки, искали му 10 000 лева. "Това очевидно бяха престъпници, звъняха му преди Нова година от скрит номер, продължаваше месеци", каза Светослава.

"Трябваше да се обърнем към полицията, но той не пожела. Не можеше така да ни шантажират, но той не искаше да си отвори телефона към МВР и да го подслушват", каза още тя.

"Много хора ми казваха, че са ме следили дали имам любовник. Ако имах такъв, щеше да бъде установено за много по-кратко време.

Не се чувствам по никакъв начин виновна. Никой не ме е виждал с някакъв мъж, нямам намерение да живея с някого друг", каза още Светослава.

"Ако има край на света, той дойде за мен през 2012 година", допълни тя.

Мъжът ми ме е следил от ревност, заради болния си мозък, имал е хора в полицията, заяви журналистката.

"Димитър се е обаждал и на работодателя ми, за да ме уволни", каза още Светослава.