Модна агенция MY Agency вземала снимки на момичета от Фейсбук и ги предлагала на сайта си. Това казва пред в. “Стандарт” бившата сървайвърка Силвия Радулова.

Нейното име и фотоси с боксови ръкавици фигурираха сред моделите на агенцията, чийто шеф Мирослав Йончев бе задържан във вторник.

Мистър България 2003 е обвинен за участие в банда, занимавала се със склоняване към проституция и трафик на хора.

При акцията на ГДБОП бяха закопчани като тартор на групата подсъдимият по делото "Октопод" Антон Петров-Хамстера, както и гардът от охранителна фирма Цветко Цветков.

Според разследващите момичета от MY Аgency били пращани в чужбина да заработват под червените фенери за Хамстера. Вчера прокуратурата поиска от Софийския градски съд и постоянен арест и за тримата задържани.

"Нямам нищо общо с тази агенция, нито с която и да е друга. Не съм манекенка, нито модел", са думите на Силвия Радулова.

Във Фейсбук сървайвърката коментира:

"Името ми е било замесено в някакви интриги с Хамстери, манекенки, сайтове и т.н. В моделския сайт има мои снимки с боксовите ръкавици. Хахаха! Много ще заработя с тия ръкавици, като ме видят", иронизира Радулова в профила си.

От вчера снимките в рубриката "MY модели" на сайта на агенцията са недостъпни. И не може да се проследи дали фотосите на Силвия са свалени или не.

Мистър България неведнъж е отричал в интервюта агенцията му да произвежда ВИП проститутки.

Йончев е обяснявал, че повечето девойки били без договори, защото всеки модел е свободен извън ангажиментите си да работи - с която си иска друга агенция.

От MY Agency само им осигурявали ангажименти и не им държали сметка какво правят извън тях. Започнал "в помещение като стъклено аквариумче в "Лозенец", с бюро и компютър", а основният му капитал били контактите.

"Миро е свестен, не ми се вярва да се е забъркал в тези неща", казва пред "Стандарт" негова близка. Според нея носителят на титлата "Мистър България 2003" живеел повече от скромно, въпреки че работел за една от най-големите модни агенции в света в Италия. Мирослав Йончев обожавал жена си Симона, която е еколог, и малкия си син, с които живеел в Италия. "Никога не е живял в лукс. Има неголям апартамент в "Младост" и не кара лимузина", казва негова позната. Световният шампион по фитнес е тренирал не една или две известни личности у нас. А в бъдеще смятал да развива бизнеса си с хранителни добавки.

Мистър България имал оферта да влезе и в голямата политика. Мирослав е завършил с отличие политология и политически мениджмънт.

И в навечерието на парламентарния вот през 2009 г. получил покана от "Позитано" 20 да влезе в ПР щаба им, ако вземат изборите. След предложението на червените обаче Йончев споделил пред близки, че "политиката е мръсен занаят" и може би няма да участва в нея.