Много е вероятно София Лорен да отложи визитата у нас заради неуредени финансови взаимоотношения, научи „Монитор”.

Легендарната италианска киноактриса е поискала петцифрен хонорар, което е обичайна практика за звезди от подобен ранг, разясниха вещи в занаята.

Докато финансовият бонус не бъде осигурен, посещението на София Лорен остава под въпрос. Първоначално беше съобщено, че фаталната красавица от „Чочарка” и „Брак по италиански” ще пристигне в София през май. Но след това се разбра, че посещението на актрисата се отлага за есента.

Един от главните организатори на събитието - Красимир Иванов от Eventim, категорично опроверга слуховете пред „Монитор”. „Работим с пълна пара. Изложбата „София Лорен в София” е почти готова”, каза той. Той обаче не влезе в повече подробности за предстоящата визита.

Предвиждаше се в експозицията да бъдат показани уникални лични вещи на звездата, които ще бъдат изложени по повод 50-ата годишнина от връчването на наградата “Оскар” за ролята й във филма „Чочарка”.

София Лорен предостави архива си, събиран през 62-годишната й кариера. Осветлението и ефектите в изложбената залата, където ще бъдат поставени експонатите, трябва да предадат кинаджийска атмосфера на декора. Планирано беше София Лорен да остане в страната ни два дни, а след това да замине с изложбата за Москва, Лондон, Лос Анжелис и други световни градове.