Аз съм недолюбен. Не ме обичат мен, защото казвам винаги истината - такава, каквато е, без да премълчавам. Това каза пред Нова телевизия естрадният певец Георги Христов.

"Не можеш да излезеш на сцената и да буфосинхронираш. А да излезеш в зала 1 на НДК и да буфосинхронираш, е върхът на наглостта. Хората идват и плащат луди пари, а ти им се подиграваш, заяви певецът.

По думите му, съвременните изпълнители залагат на визията си, а не на музикалното си образование и общата си култура.

"Като си направят един силиконови цици, и си мислят, че са върхът", разкритикува колежките си музикалната легенда. "Сложете си и вие силиконови цици, малко пера и се научете да буфосинхронизирате и сте готови певици", каза на водещите Жени Калканджиева и Мая Савова.

Георги Христов заяви, че прави само качествени и стойностни песни, а "златните му хитове" са събрани в неговия последен диск. Изпълнителят призна, че не знае наизуст всичките текстове не песните си.

"Човек трябва да бъде благодарен от малкото, което получава. Не трябва да бъде материалист. Една усмивка е по-ценна от един брилянт например. Станахме бездуховна, безкултурна нация", разсъждава певецът.

За възстановяването на културата на една нация ще са нужни години, десетилетия. "Не бива да допускаме да се обезличим като нация. Където и да съм в чужбина, на десетия ден искам да се върна тук", казва Жоро.

"Когато обидя някого, имам силата да се извиня". Той каза, че не е безгрешен и не е идеален и поиска прошка от всички, които е обидил несъзнателно. "Умишлено не съм обиждал никого", заяви певецът. Той подчерта, че много хора му завиждат и примерите за това са много. "Дай на простака власт и му гледай сеира" - това е поговорка, която характеризира ганьовския манталитет", заяви Христов.

Той не е влюбчива натура и има изключително високи изисквания към хората около него. "Не е лесно да си перфекционист", гледа философски на живота Георги Христов.