Глория залага на различната мелодия при подбора на песните за своя репертоар.

Фолк певицата, която може да се похвали с постоянния си успех и умение да интригува най-разнородна публика, е на мнение, че от значение е и тематиката в текстовете на песните.

"Получавам много песни като предложение от композитори и текстописци. Някои балади са еднотипни и това не ми допада. Различната мелодия е първото нещо, което ме грабва. Оттам нататък се прави на стандартен аранжимент. Тематиката също е много важна, но аз я поставям на трето място. За какво трябва да пея и как трябва да подредим думичките доста време го мислим и едни прекрасни текстописци като Мариета Ангелова и Стефка Ангелова много ми помагат, за да се получи това, което искам. Не е лесно, но се надявам, че моите балади са интересни и емблематични. Песни като "Крепост", като "Присъда", като "Ако те няма", "Можеш ли да ме обичаш" - разказва Глория пред "Планета", пише signal.bg.

Феновете на звездата посрещнаха с голям интерес и новия й албум "Имам нужда от теб", който излезе през октомври миналата година, а само няколко месеца по-късно една от песните, включени в него - "До последната сълза", бе отличена за "Баладичен хит на 2011".