Дълго време стоеше встрани от всеобщата мания по социалните мрежи.

Повечето спортни звезди отдавна общуват с феновете си чрез twitter и facebook, а Митко твърдеше, че няма време за подобни сайтове и почитателите му трябваше да се задоволят единствено с многобройните фенски страници, посветени на нападателя на Манчестър Юнайтед.

Дали защото е променил мнението си, или пък защото има повече свободно време, в последните дни Бербатов се активизира с няколко любопитни публикации на официалната си фен страница във facebook.

Началото бе поставено след лошата новина за болестта на капитана националния отбор Стилиян Петров. Митко публично подкрепи добрия си приятел и му пожела скорошно оздравяване. "Нека всички се молим и вярваме, че Стилиян Петров, един от най добрите футболисти, които България е раждала, един от моите най-добри и близки приятели, ще спечели тази битка... Дръж се Бат Стел…", написа Бербо.

В следващите дни той разкри пред почитателите си и част от своите хобита. Всички знаят, че Бербатов обича да рисува, но малцина са виждали негови творби. Ето, че самият играч реши да покаже, че талантите му не свършват само с футбола.

На страницата си "деветката" на Юнайтед публикува рисунка на хип-хоп идола Snoop Dog и обеща, че ако тя се хареса, ще сподели и още подобни творби.



Вчера Бербатов качи още своя снимка с отговорника за екипите в Манчестър Юнайтед, под която написа: "Аз и Ал - много важен човек в клуба", както и фотография с китара с автографите на рок легендите от Rolling Stones.