Комикът Ръсел Бранд едва ли е очаквал по-лошо начало на 2012 година от развод с половинката си Кейти Пери, но сега го грози и опасността да бъде вкаран в затвора за до две години.

Полицията в Ню Орлиънс е издала заповед за ареста на актьора, след като е подаден сигнал, че в четвъртък той е грабнал iPhone на папарак и го е хвърлил през прозореца.

Според законите в щата Луизиана, където се е разиграла сценката, инцидентът се смята за углавно престъпление, тъй като щетите от него надвишават 500 долара – счупен прозорец и телефон. Ако бъде сметнат за виновен, Бранд може да лежи до две години в затвора, посочва в. Metro.

Актьорът вече е наел адвоката Робърт Глас, за да му помогне. Според таблоида TMZ Ръсел вече е платил 240 долара за счупения прозорец, а iPhone-ът със сигурност струва повече от 500 долара.

Преди няколко дни Бранд написа в Twitter: "Откакто Стив Джобс почина не мога да понасям да виждам някой да ползва iPhone непочтително. Това, което направих, беше от уважение към паметта му".

Актьорът в момента работи по комедия, чието име все още не се знае, където си партнира с Октавия Спенсър, Джулиан Хю, Ник Оферман и Холи Хънтър.